Categoriearchief: Geen categorie

Uitstapje naar museum Klok&Peel in Asten

De Witte Raaf organiseert voor haar leden een uitstapje naar museum Klok&Peel in Asten. Het museum herbergt o.a. klokken en beiaarden uit de Lage Landen. Gezichtsbepalend voor het museum is een indrukwekkend astronomisch kunstuurwerk. De collectie Peel omvat objecten uit de natuur- en cultuurhistorie van De Peel. 

Een museum waar van alles te beleven is. Gaat u met ons mee? Op zondag 23 juni of zaterdag 29 juni bezoeken wij het museum. Geef u op voor 7 juni a.s. Dit kan op 040-2511611. Dit uitje wordt mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Karoesell.

De Witte Raaf heeft een geweldige donatie ontvangen

Samen met Samen voor Eindhoven organiseert de Karoesell het Vintage Money Event. Gedurende het jaar bezoekt Samen voor Eindhoven een indrukwekkend aantal stichtingen en verenigingen in de regio Eindhoven en koppelt deze aan het bedrijfsleven. Samen voor Eindhoven mobiliseert professionals uit het bedrijfsleven om zich in te zetten voor deze organisaties. Samen voor Eindhoven heeft mede tijdens deze bezoeken gemerkt dat er bij veel stichtingen en verenigingen, naast behoefte aan kennis en menskracht, ook behoefte is aan financiële en/of materiële middelen, waarbij de Karoesell kan helpen.

De Witte Raaf heeft een bijdrage ontvangen. Deze bijdrage wordt gebruikt voor een uitstapje met leden van De Witte Raaf naar het museum Klok & Peel in Asten.

Karoesell heel erg bedankt.

Eindhoven Doet

Eindhoven Doet informeert je graag over het laatste nieuws rondom vrijwilligerswerk, workshops, events en meer. Dit doen ze zodat je altijd op de hoogte bent van belangrijke ontwikkelingen.

Op de website van Eindhoven Doet staat onder Eindhoven vertelt het artikel van Sjef Wiersma. Wij bevelen dit artikel van harte aan.

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Dinsdag 21 mei ontvangen wij onze leden graag met een kopje koffie en gebak tijdens onze algemene ledenvergadering. 

De lunch wordt verzorgd en er is live muziek. Indien gewenst halen en brengen wij U.

Dit alles is gratis!   Geïnteresseerd? Bel naar: 040 – 2 511 611

Kringloopwinkel Woensel-West in Eindhoven speelt voor Sinterklaas

Zo’n 15.000 euro aan inkomsten verdeelde Karoesell Kringloop maandagmiddag tijdens het Vintage Money Event over twaalf goede doelen uit de regio.

In het Eindhovens Dagblad van 12 maart stond het volgende bericht.

Ook De Witte Raaf heeft een pitch gehouden en is beloond met een gulle schenking te besteden aan een concrete bestemming.

 

 

 

Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden

Het vervoer van mensen die gebruik maken van een rolstoel moet natuurlijk veilig gebeuren. De code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden beschrijft de (wettelijke) regels waaraan moet worden voldaan. Op 1 juli 2019 wordt de herziene code VVR van kracht.

Het is van belang dat u controleert of op uw rolstoel het teken zoals hier afgebeeld staat.

Als rolstoelgebruiker mag u alleen nog vervoerd worden in een rolstoel die voldoet aan de ISO-norm 7176-19 (botsproef). Dit is een rolstoel die veilig vastgezet kan worden en te herkennen is aan de haaksymbolen op het frame bij de bevestigingspunten.

Staat dit symbool op uw rolstoel dan hoeft u niets te doen. Uw rolstoel voldoet dan aan de nieuwe eisen.

Heeft uw rolstoel dit symbool niet, dan is het van belang dat u contact opneemt met de leverancier. U moet dan het framenummer van uw rolstoel doorgeven aan de leverancier en deze kan dan kijken of uw rolstoel alsnog in aanmerking komt voor deze sticker. Komt uw rolstoel niet voor deze sticker in aanmerking dan kunnen we u vanaf 1 juli 2019 het vervoer weigeren. De rolstoelinzittende kan zonder sticker niet veilig vervoerd worden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Sociaal Fonds Taxi, Postbus 154, 4100 AD Culemborg. Telefoonnummer: 0345-478473. Natuurlijk kunt u ook met vragen terecht bij uw rolstoelleverancier.

Afscheid twee vrijwilligers

Hans Everstijn

 

 

 

 

 

Tijdens de eindejaarsviering heeft De Witte Raaf afscheid genomen van 2 vrijwilligers. De Witte Raaf bedankt Hans en Jan heel hartelijk voor hun inzet en wenst ze veel geluk en gezondheid toe.

Hans Everstijn is in dienst vanaf 22 november 2005 in de functie van planner. Hij neemt afscheid om meer vrije tijd en tijd voor zijn gezin te hebben.

Jan van der Heijden werkt ruim 8 jaar bij De Witte Raaf onder andere als inwerkchauffeur. Jan gaat De Witte Raaf verlaten omdat hij te druk heeft met andere werkzaam heden. 

Jan van der Heijden